Festival for Verdensmålene – For Sønderborg-områdets bæredygtige fremtid

Den 26. og 27. april bliver Sønderborgs centrum forvandlet til en farverig festivalplads i anledning af kommunens første Festival for Verdensmålene. Kom forbi og bliv inspireret til, hvordan du og din familie og venner kan være med til at gøre fremtiden grønnere og mere bæredygtig.

Over to dage vil festivalen byde på et væld af oplevelser og aktiviteter for både store og små. Du kan deltage i forskellige workshops, quizzer, debatter og andet, som alt sammen kan være med til at give dig idéer til en grønnere og mere bæredygtig hverdag.

På festivalen vil flere end 30 lokale og nationale foreninger og virksomheder fortælle om deres initiativer og løsninger inden for klimaforandringer, plastikforurening, madspild og meget andet. Du kan blandt andet møde virksomheder som Danfoss, Lodam electronics a/s, LEGO® Build-the-Change og Sønderborg Forsyning, kommunens forvaltninger og ProjectZero - visionen om et CO2-neutralt Sønderborg, organisationer som UNCity4Schools, United Nations Development Programme - UNDP, Autonomous Mobility, Dansk Flygtningehjælp, Danske Vandværker, FødevareBanken, Plastic Change, Røde Kors, og Verdens Bedste Nyheder samt lokale foreninger og uddannelsesinstitutioner som Als Performance Akademi, Business College Syd, Det Fælles Elevråd, Det Tyske Mindretal, EUC Syd, Naturskolerne i Sønderborg kommune, Sønderborg Ungdomsråd, Vidensby Sønderborg og artefact Glücksburg.

Festivalen er gratis for alle og vil foregå i Sønderborg centrum – fra Rådhustorvet og Apotekerhaven og videre gennem gågaden op til Rønhave Plads - og finder sted fredag den 26. april klokken 9.00-15.00 og lørdag den 27. april 10.00-15.00.

Mens fredagens program er målrettet kommunens skoleelever, vil festivalpladsen være åben for alle om lørdagen. Festivalen er organiseret af Sønderborg Kommune i samarbejde med Sustainable Now – et initiativ, der vil sætte FNs Verdensmål på dagsordenen i danske kommuner.