Fællesskabsmilliarden

Lancering af Røde Kors nye socialpolitiske fællesskabsudspil, Fællesskabsmilliarden - 29 forslag til en fremtid, hvor alle er med.

For mange står udenfor! Kom og hør, hvordan vi sammen styrker fællesskaberne sammen med bl.a. Martin Geertsen (V) og Pernille Rosentkrantz-Theil (A).

Torsdag d. 10. januar, kl 9.30 - 12.15.

Deltagelse er gratis efter princippet om først til mølle.
Tilmeld dig her: http://www.rodekors.dk/faellesskab

Danmark er et af verdens mest harmoniske og trygge samfund. Det går godt, og på mange områder er det på vej til at gå endnu bedre - opsving, flere i arbejde og optimisme. Men ikke alle er med. En voksende gruppe står på kanten af eller udenfor samfundets fællesskaber. Flere føler sig ensomme, udsatte grupper står udenfor arbejdsmarkedet, og andelen af børn og unge, der mistrives, er steget voldsomt. Faktisk oplever hver femte dansker at stå uden for de fællesskaber, som mange tager for givet.

Men hvordan får vi alle med? Hvordan får vi et samfund, hvor stærke fællesskaber for alle binder os sammen? Her er ingen entydige eller nemme løsninger. Men ét står klart: Vi skal sammen investere i fællesskaberne, og vi har alle et ansvar: Civilsamfundets organisationer, de folkevalgte på Christiansborg og os alle sammen.

Med udgangspunkt i vores frivillige sociale indsatser for sårbare grupper i Danmark har Røde Kors lavet et fællesskabsudspil. Vi foreslår, at vi investerer en milliard i fællesskaberne. Vi har formuleret syv visioner med 29 politiske forslag, der har til formål at få alle dem, der står på kanten af eller udenfor fællesskaberne, med. Vi ønsker, at vi på tværs af sektorer, organisationer og eksisterende fællesskaber samarbejder om at nå dertil.

Det er en invitation til fremtiden, hvor vi sammen styrker fællesskaberne, så vi får flere med. Vi håber, du også vil være med!

Moderator: Kurt Strand, journalist, forfatter og radiovært


Tilmeld dig her:http://www.rodekors.dk/faellesskab

Spørgsmål til konferencen kan rettes til Vedran Cosic: [email protected]