Folkehøring om Verdensmålene i Fredericia

Tirsdag den 2. april vil Tøjhuset danne rammen for en folkehøring, som Fredericia Kommune, CHORA 2030 og Foreningen Folkemødet afholder forud for Folkemødet i Allinge i uge 24.

Folkehøringen vil omhandle FN’s 17 Verdensmål, hvor formålet er at give ordet til 50 borgere i Fredericia, der skal være med til at omsætte de 17 Verdensmål til konkrete hverdagsmål.
Der vil blive lyttet til deltagernes bud på, hvad Verdensmålene betyder for dem, og hvordan de ser, at de globale mål omsættes til konkret handling. Ligeledes debatteres og afstemmes der om, hvad borgerne i Fredericia mener, der skal fokuseres på i Danmark. Folkehøringen skal således inspirere deltagerne til at gå hjem og agere som verdensmålsagenter og dermed være med til at skabe flere lokale tiltag for et bæredygtigt samfund.

Borgmester i Fredericia Kommune, Jacob Bjerregaard, ser frem til, at kommunen kan være med til at udvikle FN’s 17 Verdensmål på lokalt niveau: ”I Fredericia står vi sammen om udviklingen. Som Sund By og grøn vækstkommune med fokus på vækst og velfærd ligger den bæredygtige udvikling os meget på sinde. Fredericia Kommune står for at skulle udarbejde en strategi for arbejdet med bæredygtig udvikling 2020-2023. Paraplyen for arbejdet er FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. Derfor er vi meget glade for, at Fredericia er vært for en folkehøring omkring Verdensmålene. Vi ser meget frem til, hvad der kommer af ideer og input.”

Folkehøringen finder sted tirsdag den 2. april i Tøjhuset fra kl. 16-21. Høringen har plads til 50 deltagere i alt. Ud af disse udvælges 40 deltagere repræsentativt i samarbejde med Fredericia Kommune, og derudover er der åbnet for 10 tilmeldinger fra andre borgere i kommunen. Er man interesseret i at deltage, kan man sende en kort motiveret ansøgning til Malene Lund Grindsted på mail [email protected] med et par linjer om, hvorfor man ønsker at deltage.

Direktør Helene Bjerre-Nielsen, CHORA 2030, der udvikler og faciliterer høringerne, udtaler om høringen i Fredericia Kommune: ”Vi ser meget frem til at skabe rammerne for en spændende dag for både kommunen og engagerede borgere og dermed understøtte deltagernes innovative forslag til, hvordan Fredericia skal arbejde med bæredygtighed frem mod 2030”.

Kommunikationsansvarlig i Foreningen Folkemødet, Pelle Nybirk, glæder sig over, at Fredericia Kommune vil være med til at sætte FN’s 17 Verdensmål på dagsordenen gennem en folkehøring: “Fra Folkemødets side glæder vi os til at inddrage borgerne i Fredericia og påbegynde den samtale, som vi fortsætter på Folkemødet i uge 24. Det er fantastisk at kunne tyvstarte Folkemødet på denne måde og virkelig få inddraget hele landet.” 

Folkehøringer i fire andre kommuner og på Folkemødet 2019

Udover folkehøringen i Fredericia Kommune bliver der forud for Folkemødet også holdt høringer i Odense, Ballerup, Middelfart og Slagelse. Foruden de fem folkehøringer rundt om i landet, vil der under Folkemødet i uge 24 blive afholdt en folkehøring, hvor Folkemødets gæster kan opleve foredrag om, hvordan man skal forstå de mange Verdensmål, og hvordan man kan implementere dem i hverdagen.

Idéerne fra disse folkehøringer vil under Folkemødet i uge 24 i Allinge overbringes til folketingspolitikerne ved Verdensmålenes Aften på Hovedscenen. Her bygges der videre på idéerne fra de fem lokale folkehøringer, og der sættes fokus på konkrete handlingsforslag.

For yderligere information kontakt: