Danmark for Målene i Brønderslev

Danmark for Målene handler om at udbrede kendskabet til verdensmålene i din by og 47 andre byer i hele Danmark.

Det handler om at trække noget højpolitisk ned på Jorden og ind i hverdagen hos borgerne, som for alvor kan være med til at gøre den forskel, der kræves. Sammen skal vi gøre verdensmål til hverdagsmål. Det skal ske sammen med dig og alle andre gode kræfter i din by.

Danmark for målene besøger Brønderslev seks gange i løbet af året for at sætte fokus på Verdensmålene under seks forskellige temaer.

TID, STED OG TEMA

 • 3. maj 2019, klokken 14.00 - 18.00: GENBRUG OG CIRKULÆR ØKONOMI + LISE VANDBORG
  Når temaet er mål 12 og genbrug og cirkulær økonomi handler det bl.a. om, hvor stor en forskel det gør, når vi genbruger ting, sorterer vores affald og lader råstoffer køre i ring.
 • 24. maj 2019, klokken 14.00 - 18.00: SUNDHED FOR ALLE + JESPER SKIBBY
  Når temaet er mål 3 og sundhed handler det bl.a. om cyklen og om andre sunde vaner, som er gode for dig, for din by, for miljøet og for verden. Det kommer til at handle om sund livsstil, sundt familieliv, sunde miljøer, sunde byer - kort sagt: sundhed for alle.
 • 14. juni 2019, klokken 14.00 - 18.00: EMBALLAGE SOM RESSOURCE + KATRINE BILLE
  Temaet om emballage som ressource har to ben - ét ben omkring tilstanden i verdenshavene og ét ben omkring affald som ressource, affaldssortering og innovation i emballageindustrien.
 • 2. august 2019, klokken 14.00 - 18.00: FØDEVARER I BALANCE + ANNE HJERNØE
  Når temaet om fødevarer ruller ud, kommer det til at handle om, hvordan vi kan være med til at gøre en forskel for vores egen sundhed og for en bæredygtig fremtid ved at tænke lidt mere over vores madvaner.
 • 23. august 2019, klokken 14.00 - 18.00: NATUR OG GRØN OMLÆGNING + JESPER THEILGAARD
  Når temaet om natur og grøn omlægning kommer Danmark rundt bliver der sat fokus på, hvordan vi som borgere kan være med til at bremse klimeforandringerne.
 • 13. september 2019, klokken 14.00 - 18.00: ENERGI I BY OG BOLIG + SØREN DAHL
  Når temaet er energi i by og bolig kommer det i særdeleshed til at handle om gode idéer til energibesparelser i hjemmet, på farten og i byen.

Alle events er gratis og kræver ikke tilmelding.