Skab forretning med FN's verdensmål

FN's verdensmål spås at danne basis for en række nye virksomheder og produkter i de kommende år. På verdensplan anses verdensmålene at åbne op for et marked på 12 billioner dollars, og sideløbende med dette spiller bæredygtighed en større og større rolle for forbrugernes valg af produkter. Der er derfor god grund til at skele til netop verdensmålene, når virksomhedens produktudvikling og indtræden på nye markeder overvejes.

Dagens program indledes med oplæg fra virksomheder, der på hver sin måde har inddraget verdensmålene og opbygget forretningsmodeller og produkter omkring dem:

Continued.fashion - en online platform, som kombinerer deleøkonomi med mærkevarer for at nedbringe branchens miljømæssige "footprint". Modeforbrugerne er i dag drevet af to modsatrettede behov: På den ene side vil de gerne skifte tøj konstant, på den anden side er de klar over, at overforbrug er uansvarligt. Derfor shopper de 2nd hand, for på den måde kan de udtrykke sig selv på en ansvarlig måde. Sidste år voksede retail således med 2%, mens gensalg af kvalitets modetøj voksede med 49%. Det er en stor trussel for brands og retailers, der mister kontrol og omsætning til 2nd hand-markedet. Continued tror på, at cirkulær økonomi er løsningen på de udfordringer, modebranchen kæmper med, og har skabt en whitelabel platform med tilhørende logistik-setup, der gør brands i stand til at udleje, sælge og tilbagekøbe og i sidste ende genanvende deres produkter.

MINLANDSBY (kendt fra deltagelse i "Løvens Hule" på DR1) - en online platform, som vil sætte strøm på landsbyen, gøre livet lettere og styrke fællesskabet offline.