Dansk projekt hjælper kvinder i Angola

Soroptimist International Skive, Grete Bundgaard

I mere end 10 år har Grete Bundgaard utrætteligt arbejdet for at forbedre forholdene for en gruppe kvinder i provinsen Benguela i Angola. Grete har sat adskillige projekter i søen ved hjælp af midler, der er indsamlet ved utallige aktiviteter sammen med andre soroptimister fra flere klubber i Danmark. Ved projekternes opstart rejste Grete for egen regning til Angola for at møde de angolanske kvinder, samt for at holde møder med den lokale borgmester og den lokale høvding. Hele vejen gennem projekterne har Grete korresponderet på mail med specielt en af kvinderne for at give opmuntring og gode råd.

Den samlede projektpakke har betydet en markant positiv ændring af levestandarden i området og en betydelig højnelse af kvindernes selvværd og agtelse. Det startede med 12 kvinder; nu er der 100 med i gruppen.

Projektet er med til at implementere flere af Verdensmålene. Bl.a. er der blevet etableret fire vandrensningsanlæg, malariamedicin og myggenet, uddannelse af fødselshjælpere og jordemødre m.m.

Spille Inkluderingsprisen: Grete Bundgaard Inkluderingsprisen: Grete Bundgaard
Inkluderingsprisen: Grete Bundgaard