Mellemtrin
På denne side kan du finde alle materialer der passer til mellemtrin. Tilpas søgekriterier for at indsnævre søgningen til specifikke mål eller fag.
Læs, hyg og lær om Verdensmålene
Med Victoria & Verdensmålene kan børn på 9-12 år og deres forældre og lærere få en god læseoplevelse om Verdensmålene - og samtidig lære en masse om målene og deres betydning. Serien udvides løbende med nye titler og spændende undervisningsmaterialer med kreative digitale værktøjer.
Info- og aktivitetshæfte om menneskerettigheder
Aktiviteten har til formål, at eleverne opnår kendskab til menneskerettigheder og Menneskerettighedsdeklarationen – gennem diskussion, argumentation og samarbejde.
Lær om Verdensmål i FN Byen
Hvad er Verdensmålene, hvor kommer de fra, hvilken betydning har de, og hvordan kan vi selv hjælpe?
Mærk din sag – Avocado-mysteriet
‘Mærk din sag’ tager jer med på en rejse rundt i Danmark og ud i verden.
Let’s Act! – Lad os handle!
Let’s act! er en gratis, interaktiv og fleksibel læringsplatform. Her kan eleverne udforske temaer om menneskerettigheder, verdensmål og bæredygtighed.
Lær om forbrugets klimaaftryk og bliv udfordret til mere klimavenlige vaner
Undervisningsmaterialet Bliv Klog På Klimavenlige Vaner – En hverdag med mad, tøj og elektronik zoomer ind på tre af de helt store forbrugskategorier. Ændring af adfærd og vaner er nødvendig for at sikre et mere bæredygtigt forbrug. Forløbet giver kendskab til forbrugets klimaaftryk og udfordrer til at rykke på vores adfærd i hverdagen.
Menneskerettigheder – Strandet på en øde ø
Aktiviteten har til formål, at eleverne opnår kendskab til menneskerettigheder og Menneskerettighedsdeklarationen – gennem diskussion, argumentation og samarbejde.
Hvad er FN?
Aktivitetshæfte med information, øvelser og aktiviteter omkring FN og Verdensmålene.
Katalog om bæredygtighed til strategi- og undervisningsbrug
I kataloget ’Kompetent til bæredygtighed II’ kan du finde inspiration fra andre skolers arbejde med bæredygtighed og hente brugbare redskaber til din undervisning.
Bliv klogere på verden med Globalis
Vil du vide mere om verden; lande, konflikter, statistik, temaer? Globalis giver en overskuelig mængde viden. Endvidere er det muligt at sammenligne lande og lave egne kort og grafer via det interaktive verdenskort.
Børn og unge skal ind i returkampen
Returkampen forener læring med kreative og taktile aktiviteter. Målet er at skabe øget begejstring og fokus på temaet genanvendelse.
Lær om megabyer og bæredygtighed
Læs en spændende historie fra en mulig fremtid: Mød den fattige dreng Sam, der bor i fremtidens megaby Lagos. Via historien lærer man om 6 af FN's Verdensmål.
Verdensmålene i Colombia
Bliv klog på udfordringer relateret til verdensmålene i et land i det globale syd.
Hele Verden I Skole
Hele Verden i Skole er en global undervisningskampagne, der sætter børns ret til god uddannelse på skoleskemaet i Danmark.
Katalog om bæredygtig praksis i undervisningen
Et stort katalog fyldt med best practice, inspiration og gode redskaber til at tone undervisningen og skolen i en mere bæredygtig retning.
Lav film, tegneserier og radio
Hvad er Verdensmålene og hvorfor er de vigtige? Gennem billeder, film og PowerPoints i lærevejledningen på hjemmesiden kan eleverne arbejde tværfagligt med verdensmålene inddelt i fire temaer.
Verdensmålene i det globale syd
Bliv klog på udfordringer relateret til Verdensmålene i det globale syd.
Bæredygtighedsdilemmaer til undervisningen
Hvad vil du helst? Spise 1 kilo kød om dagen eller leve af avocado og quinoa resten af dit liv? Sæt dine elever på prøve og start samtalen med bæredygtighedsdilemmaerne.
Bliv generation Verdensmål
Hvad er FN’s 17 verdensmål? Giv dine elever viden og redskaber til at gøre verdensmålene til deres mål og til at sætte kursen mod en bæredygtig fremtid.
Klimakamp.nu 4. – 6. klasse
Gratis læremidler til naturfagene i klimamålene i de 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling
Lær om verdensmålene med en spændingsmættet historie
Læs om klimaforandringer og fordeling af planetens ressourcer med en tempofyldt historie, der også fortæller om søskendebånd, håb og modet til at kæmpe mod alle odds.
ÅRGANG 2030 - Spil og leg for FN's Verdensmål
Gennem spil og leg bevæger eleverne sig klogere på FN’s 17 Verdensmål.
Afkodning af verdensmålet om energi
Ved hjælp af historien om William Kamkwamba demonstreres vigtigheden af, at familier og samfund i udviklingslandene har adgang til elektricitet. Det bliver også demonstreret, hvordan det har indflydelse på samfundets produktions aktiviteter samt sundhed og uddannelsesfaciliteter.
Vær med til at forandre verden
Aktivt forløb om FN’s Verdensmål, der motiverer eleverne til at forestille sig en bedre verden og engagerer dem i at være med til at skabe den forandring, der skal til.
Byg en bedre verden
Materiale med aktiviteter til undervisningen som gør Verdensmålene forståelige, nærværende og håndgribelige for børn og unge og giver dem mod til at tage ansvar for, at de kan være med til at bygge en bedre verden.
Børns ret og den kreative fortælling
Sofie finder guld i Myanmar: En elevbog og hjemmeside med masser af digitale opgaver.
Sæt fokus på vores forbrug
Hvordan sikrer vi en ansvarlig produktion, og hvordan kan vi selv være med til at ændre vores forbrug? Med udgangspunkt i Verdensmål 12 lærer eleverne om bæredygtighed og får konkrete eksempler på handlemuligheder.
Spil om Verdensmålene
I spillet om Verdensmålene kan eleverne teste deres viden gennem udfordrende spørgsmål fordelt på 18 kategorier.
Skriv artikler om Verdensmålene
Materialet gør eleverne klogere på Verdensmålene og klæder dem på til at lave konstruktiv journalistik om løsninger på klodens udfordringer.
Verdensmål.nu 4.-6. klasse
Gratis multimodalt læremiddel til naturfagene i de 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling.
Sådan bor jeg
Få indblik i børns dagligdag i hele verden og et godt udgangspunkt for at forholde sig til Verdensmålenes temaer.
Præsenter Verdensmålene digitalt
Skab kreative, digitale præsentationer med Verdensmålene i fokus. Skoletube har samlet inspiration fra Verdentimens mange partnere og lavet trin for trin vejledninger til arbejdet med den digitale leg og læring og digitale præsentationsværktøjer.
Bæredygtigt fiskeri i øjenhøjde
Interaktivt materiale om bæredygtighed, havets ressourcer og fiskeri, målrettet 7. - 9. kl.
En verden til fælles
Tværfagligt undervisningsmateriale om klimaforandringer, medborgerskab og en bæredygtig hverdag for børn i Uganda og Danmark.
Lad eleverne opbygge deres eget land
“En bedre verden” er et semidigitalt undervisningsforløb om bæredygtig udvikling. Ved at bygge deres eget land, kommer eleverne til at træffe beslutninger, der vedrører både fattigdom, klimaudfordringer og lighed mellem kønnene.
Lær om Verdensmålene, Børnekonventionen og motion
Eleverne arbejder med Verdensmålene og Børnekonventionen gennem aktive og handlingsorienterede øvelser, der både retter sig mod dem selv og skaber globalt udsyn.
Få besøg af teknologiekspert
Gennem ordningen ’Book en ekspert’ kan du som lærer få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der gennem aktiviteter og fortællinger viser eleverne, hvordan teknologi er med til at gøre verden til et renere, bedre og sundere sted at leve.
Lær med elever andre steder i verden
Samarbejd med en udenlandsk partnerskole om Verdensmålene og få et andet perspektiv på klodens lokale og globale udfordringer.
Kan du skabe “En bedre verden”?
“En bedre verden” er et semidigitalt undervisningsforløb om bæredygtig udvikling. Ved at bygge deres eget land, kommer eleverne til at træffe beslutninger, der vedrører både fattigdom, klimaudfordringer og lighed mellem kønnene.