Biologi
En verden til fælles
Tag dine 7.-9. klasser med til Tanzania og giv eleverne en forståelse af klimaforandringernes konsekvenser for børn og unges liv og fremtid. Materialet tager udgangspunkt i Verdensmålene og styrker elevernes demokratiske medborgerskab og handlekompetence.
Global Goals Programme for STX
Global Goals Programme styrker stx-elevers forståelse af, at de selvstændigt og dybdegående kan arbejde aktivt med verdensmålene og udvælge, anvende og kombinere deres faglighed og tilhørende metoder i arbejdet med reelle problemstillinger.
Sæt Verdensmålene På Spil
I en kombination af klassisk brætspil og app støder eleverne på spørgsmål, aktioner og dilemmaer om Verdensmålene.
Lær om madens vej fra jord til bord – og tilbage igen
Det fællesfaglige undervisningsforløb – Klima på Menuen - sætter fokus på, hvad madens klimaaftryk er, hvad madspild er, og på de ressourcer, der findes i madaffald. Materialet består af tre forskellige hæfter med hvert sit tema samt et introduktionshæfte.
Katalog om bæredygtighed til strategi- og undervisningsbrug
I kataloget ’Kompetent til bæredygtighed II’ kan du finde inspiration fra andre skolers arbejde med bæredygtighed og hente brugbare redskaber til din undervisning.
Børn og unge skal ind i returkampen
Returkampen forener læring med kreative og taktile aktiviteter. Målet er at skabe øget begejstring og fokus på temaet genanvendelse.
Ta’ på podcastvandring med Fælles Forandring
Efterskolernes verdensmålsprojekt Fælles Forandring inviterer på ”Gåtur og verdensmål”.
Verdensmålene i Colombia
Bliv klog på udfordringer relateret til verdensmålene i et land i det globale syd.
Katalog om bæredygtig praksis i undervisningen
Et stort katalog fyldt med best practice, inspiration og gode redskaber til at tone undervisningen og skolen i en mere bæredygtig retning.
Verdensmålene i det globale syd
Bliv klog på udfordringer relateret til Verdensmålene i det globale syd.
Bæredygtighedsdilemmaer til undervisningen
Hvad vil du helst? Spise 1 kilo kød om dagen eller leve af avocado og quinoa resten af dit liv? Sæt dine elever på prøve og start samtalen med bæredygtighedsdilemmaerne.
Kickstart de 17 verdensmål på skolen
Inviter skolens personale til at arbejde med verdensmålene og få redskaber og konkrete eksempler på, hvordan verdensmålene bliver en aktiv del af undervisningen og skolens dagligdag.
Klimakamp.nu 7. – 9. klasse
Gratis læremidler til naturfagene i klimamålene i de 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling
Målene i avisen - DER ER HÅB
Find ud af, hvilke Verdensmål Verdens Bedste Nyheders avis indeholder artikler om.
En podcast om verdens udvikling - DER ER HÅB
Podcasts er de senere år blevet meget populære, også blandt unge. I dette forløb er emnet for podcasten FN’s Verdensmål. Eleverne skal producere podcasts, der bidrager med deres perspektiver på, hvordan vi skaber en bæredygtig verden. Eleverne skal berette om muligheder, der kan være med til at sprede håb og drømme for vores fælles fremtid.
Lav film - DER ER HÅB
Eleverne skal producere deres egen film. Filmen skal tage udgangspunkt i et eller flere Verdensmål og være med til at sprede håb og lysten til at skabe forandring hos dem, der ser filmen.
Lav jeres egen avis - DER ER HÅB
Lav jeres egen avis fuld af nyheder om bæredygtig udvikling og skab fortællinger om håb.
Antologi om Verdensmålene
Bogen Mål i verdensklasse til verdens borgere præsenterer nogle af de organisationer og mennesker, som arbejder på at gøre verden til et bedre sted.
Bæredygtigt fiskeri i øjenhøjde
Interaktivt materiale om bæredygtighed, havets ressourcer og fiskeri, målrettet 7. - 9. kl.
Lær om Verdensmålene i biologi
Test din viden om HIV, undersøg de biologiske konsekvenser ved posttraumatisk stress og oplev hvordan udryddelsen af parasitter kan ændre en befolknings sundhed.
Verdensmål.nu 7.-9. klasse
Gratis multimodalt læremiddel til naturfagene i de 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling.
Regnskov, oprindelige folk og klima
Kom med! Efter én dag hos Esilda og Isac langt inde i Panamas jungle vil vi forstå, hvor vigtigt det er at bevare regnskoven.
Få besøg af teknologiekspert
Gennem ordningen ’Book en ekspert’ kan du som lærer få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der gennem aktiviteter og fortællinger viser eleverne, hvordan teknologi er med til at gøre verden til et renere, bedre og sundere sted at leve.
Køddebatten
I dette lille rollespil debatterer eleverne kød og kødproduktion ud fra forskellige interessenters holdninger.