Inkluderingsprisen

Et grundlæggende princip i Verdensmålene hedder “Leaving No One Behind”. Det betyder, at vi skal sikre, at de svageste kommer med. Prisen gives for den handling eller initiativ, der bedst har nået og inkluderet en eller flere af de grupper, der er i størst risiko for ikke at nå Verdensmålene – og konkret har forbedret deres situation.

Verdensmålsprisen bliver uddelt for fjerde gang i 20202 til en person, virksomhed eller organisation, der har gjort et helt særlig indsats for Verdensmålene i Danmark. Der er tre kategorier: Inkluderingsprisen, Forandringsprisen og Ildsjæleprisen. Du kan nedenfor stemme på, hvem du synes skal modtage Inkluderingsprisen – når du har stemt, kommer du automatisk videre til de to andre priser. Du skal altså afgive en stemme i hver kategori, før du kan indsende din stemme.

Du kan stemme på de nominerede frem til d. 13. juni. Vinderne afsløres lørdag aften d. 18. juni under Folkemødet 2022 i Verdensmålenes Telt.

Om Inkluderingsprisen: Et grundlæggende princip i verdensmålene hedder “Leaving No One Behind”. Det betyder, at vi skal sikre, at de svageste kommer med. Prisen gives for den handling eller initiativ, der bedst har nået og inkluderet en eller flere af de grupper, der er i størst risiko for ikke at nå Verdensmålene – og konkret har forbedret deres situation.

René Dybdal

René Dybdal, Randers Social- og Sundhedsskole

I 2020 blev Randers Social- og Sundhedsskole optaget som officiel UNESCO Verdensmålsskole. Det betyder, at man på skolen arbejder fokuseret med de tre mål Kvalitetsuddannelse, Partnerskaber for Handling og Sundhed og Trivsel. Skolen havde dog længe inden arbejdet med at undervise i bæredygtighed med Rene Dybdal i spidsen. Eleverne på skolen går fra en alder fra 15 - 60 år. De skal alle ud og arbejde med børn, unge og voksne, så er det vigtigt, de har blik for at være rollemodeller for andre. Verdensmålene handler for SOSU Randers derfor også om, at ingen skal lades i stikken. Rene har formået at få skolen til at tænke, arbejde, reflektere og prioritere bæredygtighed i dagligdagen og er i dag en inspirationskilde for andre skoler.

Spille René Dybdal - Inkluderingsprisen René Dybdal - Inkluderingsprisen
René Dybdal - Inkluderingsprisen

ReDI School of Digital Integration Denmark

ReDI School of Digital Integration Denmark

Organisationen ReDI School blev startet i 2019 og har siden da haft fokus på at flere kvinder med flygtninge- og migrantbaggrund skal være med til at designe, udvikle og bruge digitale teknologier. 80.000 kvinder i denne gruppe står udenfor arbejdsmarkedet i Danmark, og flere arbejder i jobs, de er overkvalificerede til.

Skolen er en platform, hvor kvinderne kan udvikle deres IT-kompetencer, opbygge et professionelt netværk i Danmark og nå deres karriere-ambitioner. Siden 2019 har mere end 300 kvinder deltaget i ReDI Schools kurser, workshops, coaching-program og sociale aktiviteter.

Spille ReDi School - Inkluderingsprisen ReDi School - Inkluderingsprisen
ReDi School - Inkluderingsprisen

Signe Hartvig Daugaard

Signe Hartvig Daugaard, Great Minority

Signe Hartvig Daugaard er aktiv fortaler og forkæmper for et inkluderende arbejdsmarked, hvor ingen lades i stikken i den bæredygtige samfundsudvikling.

Signe har været initiativtager til Danmarks første iværksætterbootcamp for unge med handicap, der ellers er ekskluderet fra arbejdsmarkedet. Her får de en fornyet chance, og får styrket deres mod og kreativitet, så de er rustet til selv at skabe deres egen virksomhed.

Signe står også bag medievirksomheden Great Minority, der arbejder for en bedre repræsentation af repræsentation i medierne.

Spille Signe Hartvig Daugaard - Inkluderingsprisen Signe Hartvig Daugaard - Inkluderingsprisen
Signe Hartvig Daugaard - Inkluderingsprisen