Inkluderingsprisen

Et grundlæggende princip i Verdensmålene hedder “Leaving No One Behind”. Det betyder, at vi skal sikre, at de svageste kommer med. Prisen gives for den handling eller initiativ, der bedst har nået og inkluderet en eller flere af de grupper, der er i størst risiko for ikke at nå Verdensmålene – og konkret har forbedret deres situation.

Verdensmålsprisen bliver uddelt for anden gang i 2020 til en person, virksomhed eller organisation, der har gjort et helt særlig indsats for Verdensmålene i Danmark. Der er tre kategorier: Inkluderingsprisen, Forandringsprisen og Ildsjæleprisen. Du kan nedenfor stemme på, hvem du synes skal modtage Inkluderingsprisen – når du har stemt, kommer du automatisk videre til de to andre priser. Du skal altså afgive en stemme i hver kategori, før du kan indsende din stemme.

Afstemningen er åben indtil 1. september klokken 12.00. Vinderne afsløres ved konferencen for Verdensmålenes Årti: "A Decade to Action - 10 år tilbage" i landstingssalen på på Christiansborg onsdag den 9. september.

Om Inkluderingsprisen: Et grundlæggende princip i verdensmålene hedder “Leaving No One Behind”. Det betyder, at vi skal sikre, at de svageste kommer med. Prisen gives for den handling eller initiativ, der bedst har nået og inkluderet en eller flere af de grupper, der er i størst risiko for ikke at nå Verdensmålene – og konkret har forbedret deres situation.

Dansk fond får 27.000 børn i skole

Human Practice Foundation, Pernille Kruse Madsen

Pernille Kruse Madsen stiftede i 2014 Human Practice Foundation. Efter en karriere i dansk erhvervsliv tog hun beslutningen om at sige sit job op og rejste derpå ud i verden. Ideen opstod omkring at skabe nye, enkle, gennemsigtige og effektive partnerskaber.

Målet er at hjælpe fattige lokalbefolkninger ved at give dem evnerne og midlerne til selv at udvikle sig og sikre bæredygtighed og entrepreneurship. Missionen går ud på at bygge bro mellem Vestens rigdom og knowhow og udviklingslandenes fattige, men dedikerede ildsjæle.

I dag har hun og organisationen hjulpet over 27.000 børn i Nepal, Kenya og Danmark, og hun har ekspanderet Human Practice Foundation til flere lande både i Danmark, Schweiz, Sverige og England. Mere end 62 skoler er opført og 3 impact virksomheder er etableret herunder en kaffe & The plantage.

Spille Inkluderingsprisen: Pernille Kruse Madsen Inkluderingsprisen: Pernille Kruse Madsen
Inkluderingsprisen: Pernille Kruse Madsen

Nye muligheder for brasilianske skraldere

Det Tekniske Fakultet for IT og Design, Lektor Jens Myrup Pedersen

Verdens næststørste losseplads lidt uden for Brasilia blev lukket forrige år og blev erstattet af et genbrugscenter. Det var et kæmpe fremskridt for millionbyen i forhold til at komme af med affald. Men det fjernede livsgrundlaget for de næsten 1.000 børn og voksne, som overlevede ved at finde mad og ting i andre folks skrald. Projektet med studerende fra Aalborg Universitet følger FN’s Verdensmål om at komme fattigdom til livs og højne sundheden og uddannelsesniveauet blandt brasilianske losseplads-børn. Studerende og forskere fra AAU samarbejder med både renovationsselskabet, de tidligere skraldere samt studerende fra University of Brasilia.

Projektet arbejder bl.a. med at forebygge type 2 diabetes hos især børn gennem udvikling af spil. Der udvikles også en app til undervisning af de tidligere skraldere. Mange skraldere har trods fattigdom mobiltelefoner med en begrænset datamængde og adgang til apps. Et mål er også at forbedre affaldsindsamlingen for at skabe et bedre økonomisk grundlag for dem, der nu arbejder med affaldssortering.

Jens Myrup Pedersens har kastet sig helhjertet ind i en indsats for gruppen af yderst udsatte mennesker.

Spille Inkluderingsprisen: Jens M. Pederen Inkluderingsprisen: Jens M.  Pederen
Inkluderingsprisen: Jens M. Pederen

Dansk projekt hjælper kvinder i Angola

Soroptimist International Skive, Grete Bundgaard

I mere end 10 år har Grete Bundgaard utrætteligt arbejdet for at forbedre forholdene for en gruppe kvinder i provinsen Benguela i Angola. Grete har sat adskillige projekter i søen ved hjælp af midler, der er indsamlet ved utallige aktiviteter sammen med andre soroptimister fra flere klubber i Danmark. Ved projekternes opstart rejste Grete for egen regning til Angola for at møde de angolanske kvinder, samt for at holde møder med den lokale borgmester og den lokale høvding. Hele vejen gennem projekterne har Grete korresponderet på mail med specielt en af kvinderne for at give opmuntring og gode råd.

Den samlede projektpakke har betydet en markant positiv ændring af levestandarden i området og en betydelig højnelse af kvindernes selvværd og agtelse. Det startede med 12 kvinder; nu er der 100 med i gruppen.

Projektet er med til at implementere flere af Verdensmålene. Bl.a. er der blevet etableret fire vandrensningsanlæg, malariamedicin og myggenet, uddannelse af fødselshjælpere og jordemødre m.m.

Spille Inkluderingsprisen: Grete Bundgaard Inkluderingsprisen: Grete Bundgaard
Inkluderingsprisen: Grete Bundgaard