Forandringsprisen

Verdensmålene handler om en grundlæggende forandring af vores verden. Forandringsprisen gives for den mest nytænkende og effektfulde idé eller opfindelse, der samtidig har det største systemforandrende potentiale.

Charlotte Hedevang Nielsen

Charlotte Hedevang Nielsen, Efterskoleforeningen

Charlotte Hedevang Nielsen står i spidsen for Fælles Forandring – efterskolerne for verdensmålene, som i dag engagerer efterskoler over hele landet. Fælles Forandring kulminerer hvert forår i Verdensmålsfestivaler, hvor eleverne deler deres viden om og engagement i Verdensmålene. Derudover har Charlotte skabt både Bæredygtig Bootcamp for efterskoleelever og Bæredygtighedsnetværk for ansatte på efterskole.

Charlotte Hedevang Nielsen har siden verdensmålene landede arbejdet med at engagere unge i verden og bæredygtig udvikling.

Spille Charlotte Hedevang Nielsen - Forandringsprisen Charlotte Hedevang Nielsen - Forandringsprisen
Charlotte Hedevang Nielsen - Forandringsprisen

Pia Heike Johansen

Pia Heike Johansen, Det Vilde Spinderi

Op mod 750 ton uld bliver brændt af om året i Danmark. Særligt fordi småavlere ikke har afsætningsmuligheder. Det vil Pia Heike Johansen ændre, og derfor tog hun i 2020 initiativ til at starte Danmarks første minispinderi - et spinderi, hvor maskinerne er bygget specielt til at håndtere små mængder uld, der kan blive til beklædning og andre tekstiler.

Alle aktører er med i processen lige fra fåreavlere og klipper til strikkeklubber og designere. Spinderiet i Odsherred har allerede aftaget 2,5 tons uld, som bl.a. er blevet til garn og tæpper af eget design. Målet er at skabe et helt økosystem for lokal, bæredygtig beklædningsproduktion, som kan opføres i andre lokalområder i Danmark.

Spille Pia Heike Johansen - Forandringsprisen Pia Heike Johansen - Forandringsprisen
Pia Heike Johansen - Forandringsprisen