Verdensmålene giver danske virksomheder vækstpotentiale på 400 mia. kr.

Der er mange gode grunde til at integrere Verdensmålene i forretningen både herhjemme og ude i verden, hvis du er dansk virksomhed i følge ny rapport.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs og Erhvervsminister Rasmus Jarlov har netop lanceret rapporten ’The Sustainable Development Goals – A World of Opportunities for Danish Businesses' i DI.

Danske virksomheder har en stærk tradition inden for fødevarer, vand, sundhed og ren energi. Det, kombineret med vores fokus på innovation, teknologi og design, stiller danske virksomheder i en særlig position til at udvikle løsninger på flere af verdens største udfordringer. Ifølge tal fra Dalberg, der har udarbejdet rapporten ligger der et vækstpotentiale på op mod 400 milliarder kr. om året i 2030, hvis dansk erhvervsliv formår at gå ind i de muligheder Verdensmålene repræsenterer.

Over 75 procent af væksten i verdensøkonomien er i dag drevet af såkaldte emerging og frontier markeder, der både dækker over lande med store behov men også voksende middelklasser med flere penge mellem hænderne.

Flere danske virksomheder har allerede kastet sig ud i at integrere Verdensmålene i deres forretning både herhjemme og i resten af verden, forhåbningen er nu at flere kommer i gang. ”Jeg håber, endnu flere vil tage springet,” sagde udviklingsminister Ulla Tørnæs til lanceringen.