Odense uddeler første Verdensmålspriser

Odense Kommune hædrer lokale initiativer og ildsjæle, der lægger sig ekstra meget i selen for den bæredygtige udvikling, med sine nye priser for Verdensmålene.

En cocktail af bæredygtig emballage, ressourcebesparelser og en indsats mod madspild sikrede i går den lokale virksomhed Plus Pack A/S Odense Verdensmålspris. Emballagevirksomheden har i en årrække arbejdet med bæredygtighed, og har de seneste år fokuseret på Verdensmålene, især mål 12 om bæredygtigt forbrug og produktion.

Det er første gang, at Odense uddeler Verdensmålspriser til lokale virksomheder, organisationer og ildsjæle, der gør en ekstra indsats for målene – men kommunen har dog siden 2011 uddelt bæredygtighedspriser, der nu er blevet en del af Odenses samlede arbejde for Verdensmålene.

Læs også: Byerne trækker i arbejdstøjet for bæredygtighed

Det var en stolt Camilla Haustrup Hermansen, medejer og direktør for forretningsudvikling ved Plus Pack A/S, der modtog Verdensmålsprisen på Odense Rådhus.

”Vi arbejder dagligt med at udvikle nye bæredygtige emballageløsninger, minimere brugen af ressourcer og forhindre madspild. Og vores indsats bidrager direkte ind på verdensmål 12 om ansvarligt forbrug og produktion, som er et verdensmål, hvor Danmark har brug for at blive bedre. At få denne pris er et kæmpe skulderklap og vi er meget taknemmelige over at få den,” siger Camilla Haustrup Hermansen.

Forskere, energientusiaster og en affaldsaktivist

I festsalen på Odense Rådhus blev der også uddelt de tre sidepriser: Ungeprisen, Hverdagsaktivisten og Klimaprisen.

Ungeprisen gik til organisationen UngEnergi Odense for dens indsats med at samle en hel generation om at standse klimaforandringerne gennem videnformidling og kampagner.

Læs også: Skoleelever, kvindefodbold og byggeworkshop løb med de første danske Verdensmålspriser

Prisen for Hverdagsaktivisten blev vundet af Tuyen Phan, som har stiftet Flash Your Trash, der aktivt bruger sociale medier til at arrangere affaldsindsamlinger og sprede opmærksomhed om affald i naturen og gadebilledet.

Klimaprisen gik til de to ph.d.-studerende Anders Mortensen og Kasper Rasmussen, Institut for Kemi- Bio- og Miljøteknologi, ved SDU. De fik prisen for deres forskning og arbejde for klimaet og et dansk samfund frit af fossile brændstoffer.