Bæredygtighedskaravane spreder Verdensmålene til ingeniører

Ingeniørforeningen IDA har startet en bæredygtighedskaravane, der over otte måneder skal landet rundt og engagere over 2000 af medlemmerne i FN’s Verdensmål.

Det skal blandt andet ske gennem virksomhedsbesøg, som medlemmer af IDA afholder på deres arbejdspladser. Det allerførste arrangement løb af stablen den 9. november 2018, hvor trykkeriet KLS PurePrint og fødevarevirksomheden Chr. Hansen sammen fortalte om deres arbejde.

I 2007 satsede direktøren for KLS PurePrint, Knud Erik Larsen, hele butikken for at blive det grønneste trykkeri i verden. KLS PurePrint omlagde produktionen til et fokus på til bæredygtighed, især med hensyn til at undgå giftige kemikalier, og i 2009 blev virksomheden CO2-neutral som det eneste trykkeri i Danmark. Og det giver gode tal på bundlinjen. Virksomheden leverer i dag blandt andet dækservietter til McDonald’s serveringsbakker og emballage til mange af Coops produkter.

’’Jeg anede ikke, den her virksomhed eksisterede og gjorde det store stykke arbejde, før jeg besøgte dem. Hvis vi med Bæredygtighedskaravanen kan få de her gode historier frem i lyset, så kan vi være med til at inspirere andre virksomheder til at sætte bæredygtighed og Verdensmålene på dagsordenen, det er målet’’, forklarer Hans Peter Dejgaard. Han er ingeniør og en del af styregruppen bag bæredygtighedskaravanen.

”Det er lige netop den slags historier, karavanen skal sprede”, siger han.

Bæredygtighedskaravanen begyndte d. 12. oktober 2018 og ender i FN-byen i København d. 2. maj 2019.

I løbet af de otte måneder den varer, regner Ingeniørforeningen IDA med at lave over 60 virksomhedsbesøg og 7 større samlingsmøder.

Her kan du se, om bæredygtighedskaravanen kommer forbi din by.