Virtuelt Debatmøde: Skal der CO2-afgift på bøffen?

Landbruget er en af de store poster i Danmarks drivhusregnskab, og forbruget af kød er en væsentlig del af den enkelte borgers samlede klimaaftryk. Særligt de røde bøffer ligger dårligt i svinget i forhold til en plantebaseret kost. Så er vejen til et klimaneutralt samfund at lægge klimaskatter i form af CO2-afgifter på de klimabelastende produkter? Det foreslår Klimarådet, men fødevarebranchen advarer imod, at det ikke får den ønskede effekt og flytter produktionen til lande, der producerer med et relativt højere klimaaftryk. Så hvordan finder vi vejen frem?

Vi lader eksperterne give deres bud på det, når Jette Bredahl Jacobsen fra Klimarådet og professor i ressourceøkonomi, Jesper Sølver Schou, lektor og sektionsleder ved KU, og Niels Peter Nørring, klimadirektør i Landbrug & Fødevarer, krydser klinger den 27. maj.

Arrangementet vil bestå af tre indlæg af 20 minutters varighed ved hver indlægsholder. Herefter følger en samlet debat i 30 minutter.

Arrangementet bliver streamet og alle deltagere får tilsendt et link dagen inden arrangementet.

Derudover vil det, hvis Corona situationen tillader det, også være muligt for et begrænset antal at være fysisk tilstede ved arrangementet. Information vedrørende dette opdateres her på siden efter den 10. maj. Under hele arrangementet vil der være mulighed for at stille spørgsmål i chatten eller direkte, hvis man er fysisk til stede.

Indlægsholdere:

  • Jette Bredahl, medlem af Klimarådet og viceinstitutleder og professor i miljø- og ressourceøkonomi ved KU
  • Jesper Sølver Schou, lektor og sektionsleder ved KU og ekspert jordbrugsøkonomi og landbrugets miljø- og klimapåvirkning
  • Niels Peter Nørring, klimadirektør i Landbrug & Fødevarer

Kræver tilmelding. Debatmødet er gratis for medlemmer af interesseorganisationen JA og koster 150,- for de der ikke er medlemmer.

Er du ikke medlem af JA og ønsker at blive tilmeldt som ekstern deltager, finder du tilmeldingsformularen her.