Verdensmålene: Udstilling med Hans Tyrrestrup

Kunstner Hans Tyrrestrup udstiller sine Verdensmålsmalerier på Varde Rådhus

Håbet for verdens fremtid vælter ud af maleren Hans Tyrrestrups på én gang koloristiske, ekspressive, abstrakte og figurative malerier.

Hans er ét af de store navne indenfor dansk samtidskunst, med udstillinger i Europa, Mellemøsten og USA og repræsenteret på danske og udenlandske museer. Han har modtaget en række legater og har udsmykket kirker og offentlige bygninger.

Først malede han en serie akvareller som parafrase over de simple, direkte kommunikerende piktogrammer for de 17 FN Verdensmål for bæredygtig udvikling. Herefter fulgte fortolkninger i malerier. Og et halvt års intensivt arbejde i atelieret.

Udstillingen »The Global Goals - Verdensmålene« har markeret et skifte i Hans Tyrrestrups indgang til arbejdet med kunsten. Hidtil har Hans arbejdet indadvendt og med udgangspunkt i sig selv. Nu er det mere udadvendt, med afsæt i verden og samfundet.

"Udstillingen er en opfordring. Og et håb om en bedre og lysere fremtid, hvor vi passer på jorden og på hinanden"

Hans Tyrrestrups malerier er kendetegnet af brede penselstrøg, stor farve-mæthed og stoflighed, intensitet og farveglæde, og ofte fulgt af tilsvarende farverige digte.

Som forfatter skriver kunstneren på sin kommende bog: ”Fra Oluf Høst og Asger Jorn over H.C. Andersen og Peter Seeberg til Verdensmålene”.

Udstillingen kan besøges på Varde Rådhus i perioden 17. august til 24. august fra kl. 13:00 til 17:00.