Klimacafe1 - Mickey Gjerris

Håb i en håbløs tid, Hvor går man hen, når det hele står i flammer?

Håb i en håbløs tid, Hvor går man hen, når det hele står i flammer? Med videnskab og teknologi har mennesket sikret sig en hidtil uset magt over naturen. Det ha

Håb i en håbløs tid, Hvor går man hen, når det hele står i flammer?

Med videnskab og teknologi har mennesket sikret sig en hidtil uset magt over naturen. Det har givet muligheder for øget velfærd og velstand for milliarder af mennesker, men et sted på vejen glemte vi, at magt ikke kun er mulighed, men også ansvar. Og nu står vi i en situation, hvor naturen, vores livsgrundlag, er ved at bryde sammen: Forurening, klimaforandringer og masseuddøen af arter. Spørgsmålet er, hvordan vi finder vilje og mod til at standse op og ændrer vores forhold til naturen og hinanden, inden det er for sent.

Foredraget vil dykke ned i menneskets forhold til naturen og diskutere en række muligheder for at ændre vores perspektiv på naturen og vores rolle i den. Grundpåstanden er, at så længe vi ser de nødvendige forandringer som et offer af det gode liv, kommer der ikke til at ske noget. Først når vi får lyst til at passe på den verden, som vi er en del af og har tiltro til, at det er en rejse, der vil bringe os glæde og muligheden for et meningsfyldt liv, vil handling følge ord. Her kan vores erfaring, forundring, tanker og tro fører os ud på de første skridt.

Læs mere og tilmeld dig