Debat om voksende ulighed

I debatten om ulighed sker det kun for sjældent, at de, der direkte er ramt af ulighedens konsekvenser, også bliver hørt af politikerne. Nu får de chancen.

Hvordan opleves den økonomiske ulighed, hvor hver en krone skal vendes? Hvordan føles det at blive forskelsbehandlet på grund af sin etnicitet? Det ved kun mennesker, der har oplevet det og må leve med det hver dag. Nogle af dem bor i Tingbjerg i København. Bydelen optræder på den såkaldte ghetto-liste, men beboerne kalder det ‘hjem’. I den nye rapport “Ulighed i Danmark” beskriver ti danske NGO’er, fagforeninger, tænketanke og sociale organisationer, hvordan uligheden helt konkret tager sig ud.

Mellemfolkeligt samvirke vil derfor gerne invitere til debat i Tingbjerg Kulturhus den 23. januar kl. 14.30-16.30, hvor rapportens resultater om især økonomisk og social ulighed vil blive præsenteret. Partilederne Pia Olsen Dyhr (SF) og Morten Østergaard (RV) vil sammen med andre politikere lytte til borgerne og i debatten tage stilling til, hvordan vi kommer uligheden til livs og skaber mere lige vilkår for alle borgere i Danmark.

Tilmelding er påkrævet. Her kan du læse mere om rapporten og downloade den. 

Program

14.30-14.45     Velkomst ved generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke, Tim Whyte.
14.45-14.55:    Præsentation af rapportens kapitel om ”Indkomst og ydelser”. Oplæg fra det virkelige liv ved Djaffar Shalchi, filantrop, samt Patricia Richardt, kontanthjælpsmodtager.
14.55-15.05:    Præsentation af rapportens kapitel om ”Inklusion og diskrimination”. Oplæg fra det virkelige liv ved Chadi Dabbagh, syrisk flygtning, og Barwaqo Jama Hussein, beboer i Tingbjerg.
15.05-15.50:    Debat ulighed og Verdensmål #10 ved Pia Olsen Dyhr (SF) og Morten Østergaard (RV), Jens Joel (S)
15.50-15.55:    Opsummering på debatten.
15.55-16.00:    Afslutning med sang: Tingbjerg unge synger deres sang mod ulighed.