Verdensmålsakademiet

Verdensmålsakademiet er en landsdækkende mini-uddannelse for unge i Verdensmål og konstruktiv journalistik, der arrangeres af Verdens Bedste Nyheder, DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd og Tuborgfondet.

Der er i dag 1,8 milliarder unge i verden mellem 15 og 29 år. Det er dem, der kommer til at leve med konsekvenserne af klimaforandringerne og de andre udfordringer, som verden står overfor. Verdensmålene er en global plan for at løse klodens største problemer, og unge har en ret til at blive hørt og engagere sig i den plan, der former deres fremtid.

Derfor afholder Verdens Bedste Nyheder, DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd og Tuborgfondet Verdensmålsakademiet. På akademiet uddannes unge mellem 16-30 i Verdensmål, konstruktiv journalistik, formidling, retorik samt indflydelse og inddragelse af unge.

Verdensmålsakademiet uddanner Verdensmålsambassadører
På akademiet bliver deltagerne uddannet til Verdensmålsambassadører, der engagerer og inspirerer andre unge til handling. Et år efter akademiet afholder ambassadørerne oplæg og workshops om Verdensmålene, laver projekter om Verdensmålene i deres egne organisationer eller lokalsamfund og skriver blog- og debatindlæg.

Det første hold Verdensmålsambassadører er i fuld gang
Det første akademi blev afholdt i efteråret 2019 for 22 unge. Efterfølgende har de afholdt workshops og oplæg for skoler, gymnasier og foreninger. De har mødtes med kommunalpolitikere, bidraget til verdensmålsstrategier i deres organisationer, arrangeret netværksmøder om Verdensmålene, søsat projekter om Verdensmålene med lokale aktører og meget mere. Kontakt Jesper Jais Nørgaard, jjn@worldsbestnews.org, hvis I vil have besøg af en Verdensmålsambassadør.

Mød Verdensmålsambassadørerne

Sarah Wandall Grandjean
Virum

Lea Anna Petersen
København

Tobias Simonsen
København

Sørine Blaaberg Neumann
København

Signe Wulff
København

Nadia Christensen
København

Jonathan Balle Svendsen
København

Line Kørner
København

Amanda Munk
København

Niels Bjerren Sørensen
København

Anna Lia S. T. Dragsdal
København

Benedikte Kloth
København

Ditte Dyhr
Roskilde

Esra Arici
Roskilde

Cecilie Christiansen
Hvalsø

Sigurd Hutnik
Sorø

Matias Lang Sørensen
Sorø

Stine Bang Larsen
Odense

Nikoline Linnemann Prehn
Aalborg

Sissel A. Gammelgaard
Aarhus

Sabina David
Aarhus

Theresa Kvist
Nørre Nissum

Holdet bag akademiet

Thomas Ravn-Pedersen
København
Send en mail

Jesper Jais Nørgaard
København
Send en mail

Clara Halvorsen
København
Send en mail

Andrea Holst-Mjöbäck
København
Send en mail

Ane Edslev Jacobsen
København
Send en mail