Fuld skrald på omstillingen: Skraldebiler bliver elektriske

I København skal husholdningsaffaldet hentes med elektriske renovationsbiler. Det er godt for klimaet og luftkvaliteten.

Amager Ressourcecenter er i øjeblikket i gang med at en spritny vognpark. De er i gang med at få leveret op til 101 fuldelektriske skraldebiler, der skal samle husholdningsskraldet ind i Storkøbenhavn.

De første to elektriske Scania L-serie renovationslastbiler i den store ordre blev leveret allerede i december 2021. Resten af leveringerne kommer drypvist ind i første halvdel af 2023.

Når skraldebilerne kører på strøm i stedet for diesel, er det ikke bare bedre for klimaet, men også for støjniveauet og luftkvaliteten i hovedstaden, for tunge køretøjer er en stor kilde til luftforurening.

Danske elbusser har foden på speederen: Hurtigste udvikling i EU Læs også
Udgivet

Danske elbusser har foden på speederen: Hurtigste udvikling i EU

Batteribusser er bedre for luftkvaliteten og klimaet, men også i højere og højere grad for kommunekasserne.…

Elektriske køretøjer op mod dobbelt så dyre som de klassiske dieselmodeller. Til gengæld er de billigere i drift, fordi strøm er billigere end diesel.

Udviklingen mod flere elektriske køretøjer er så småt i gang i mange dele af verden, og selvom der nogle steder er gang i omstillingen af busser med forbrændingsmotorer til batterier – blandt andet i Danmark – så er omstillingen tunge køretøjer som eksempelvis lastbiler generelt en særlig udfordring, især når de skal køre langt.

Men de nye batteridrevne skraldebiler i København er endnu et eksempel på, at man allerede nu kan elektrificere større og større dele af den tunge transport på de korte strækninger, selvom langturslastbilerne stadig er en sten i skoen.

Elbilerne overhaler fossilbilerne Læs også
Udgivet

Elbilerne overhaler fossilbilerne

Tal for bilsalget viser, at de danske forbrugere nu begynder at foretrække biler, der kan køre…